Reis Advies en het Apotheek Service Punt (ASP)


Reizigersadvisering - op reis of gewoon op vakantie? Heerlijk, geniet er van! En zorg dat je goed voorbereid bent!

- Denk eraan als u medicatie meeneemt op vakantie dat u misschien documenten daarvoor nodig heeft! Kijk op https://www.hetcak.nl/regelingen/medicijnen-mee-op-reis 

- Vraag uw apotheek een medicatie lijst om mee te nemen.

- Vraag een reis advies aan op maat: 
Sinds 2014 kunt u in de praktijk ook terecht voor reis advies en reisvaccinaties. 

Huisarts Sarah Coene is hiervoor geregistreerd zowel bij het LCR (Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering) als het CHBB (College voor Huisartsen met een Bijzondere Bekwaamheid).

   
Bij de assistente kunt u hierover informatie vragen: 
- het is van belang tijdig (liefst 3 mnd) voor de geplande reis advies te vragen. 

gelieve de vragenlijst links volledig in te vullen en samen met uw geel vaccinatie boekje af te geven aan de assistente. Zij neemt contact op met u als uw advies klaar is, om een afspraak in te plannen.

- Reizigersadvisering valt niet onder de basisverzekering maar kan wel vanuit de aanvullende verzekering verzekerd zijn. De kosten bedragen 30 Euro.


U kan ook informatie vinden op het     Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering .

Apotheek Service Punt:

De Doktersapotheek Heythuysen (voormalig Apotheek Reinald) heeft een Service punt aan onze balie voor de levering van geneesmiddelen. 

Er is een apothekersassistente in de praktijk werkzaam van 13u tot 17u van maandag tot donderdag en van 8-12.00 op vrijdag. Op vrijdag middag kan u terecht bij de ASP bij Dr. van de Ven

Ophalen medicijnen

Ophalen van uw medicijnen is mogelijk  op bovenstaande dagen en tijdstippen.

Nieuwe medicatie

De medicatie die gedurende het spreekuur uitgeschreven is, kan de volgende dag na 13.00 uur bij het Apotheek Servicepunt in de praktijk afgehaald worden, of bij u worden thuisbezorgd.

Als u op het middagspreekuur bent geweest, worden uw medicijnen indien gewenst dezelfde dag kosteloos bij u thuisbezorgd, of staan ze de volgende werkdag in de praktijk voor u klaar.

Recepten van andere artsen (bijv. specialisten uit het ziekenhuis of andere (huis)artsen) kunt u tot 17:00 uur inleveren bij het Apotheek Servicepunt. Deze worden dezelfde dag nog verwerkt en kunnen de volgende werkdag afgehaald of thuisbezorgd worden.

Andere apotheken

U bent uiteraard vrij in de keuze van uw apotheek. In Horn en in Haelen zijn er twee vestigingen van de Verenigde Apotheken Limburg.

Spoedapotheek

Heeft u dringend medicijnen nodig buiten de openingstijd van de apotheek, bijvoorbeeld na een bezoek aan de Huisartsenpost?:

De spoedapotheek  is gevestigd in het Laurentiusziekenhuis (ingang Poliklinieken).

Deze apotheek is geopend door de week tussen 18.00 en 08.00 uur,

in het weekend ook overdag.