Corona is weer volop aanwezig in Horn. Wegens de vele zieken zijn we genoodzaakt om het aantal fysieke contacten met de praktijk terug te dringen, dit teneinde onze patiënten zo goed mogelijk te beschermen. We werken nu zoveel mogelijk per mail of telefonisch. 

NIEUWE WERKWIJZE

Wegens de Corona maatregelen werken we even anders in de praktijk. Dit om mekaar en u zo goed mogelijk te beschermen. 

  • Als u hoest, koorts heeft of verkouden bent, MELD DIT ten allen tijden!
  • Veel klachten kan u zelf verhelpen, kijk voor betrouwbare informatie op www.thuisarts.nl.
  • U moet voor ALLES een afspraak maken.
  • Vanaf 01.10.2020 is het verplicht een mondmasker aan te hebben in de praktijk. Zelf een masker maken? Klik op: bovenstaande knop" Masker Zelf Maken?" of bekijk het filmpje:  https://youtu.be/GFzUju8LkcA 
  • Er mogen maximaal drie mensen in de wachtkamer zitten. Bent u de vierde blijft u buiten wachten. Kom dus niet te vroeg en breng niemand mee, familie kan evt in de auto wachten.
  • Voortaan is de UITGANG van de praktijk achter in het pand. Dit zodat we mekaar in de gang niet meer kruisen. Moet u na de arts nog bij de assistente? Loop buiten even om en bel terug aan de voordeur.
  • Ook bloedprikken is vanaf nu op afspraak. Wel nog steeds tussen 8 en 10.
  • Heeft u bij Petra of Mieke binnenkort een afspraak? We hebben besloten zoveel mogelijk niet dringende periodieke controles telefonisch uit te voeren. U hoeft niets te doen als u een afspraak heeft met Petra of Mieke, zij zullen met u contact opnemen. 
  • De artsen werken voorlopig niet op hun vaste dagen, we kunnen daar in de planning ook geen rekening mee houden.
  • Voor al onze medewerkers geldt: We werken nog steeds zoveel mogelijk telefonisch en gaan streng moeten zijn in de selectie.


ALGEMEN INFORMATIE We merken dat er veel bezorgdheid is rond het Coronavirus. Bij dezen willen we u zo goed mogelijk informeren.

1. Actualiteit:

Er is veel te doen rond de Corona, veel meningen, veel pseudo-wetenschap. The bottom line is dat we veel niet weten. Vertrouw op je gezond verstand, meer kan je niet doen. Bescherm de mensen om je heen door afstand te houden en een mondmasker te dragen. Help de zorgverleners aan de frontlinie om de besmettingsgraad laag te houden.

2. Wat is het coronavirus?

Het coronavirus kan longontsteking veroorzaken. Het is een van de honderden mogelijke oorzaken van een longontsteking. Het veroorzaakt koorts (boven de 38 graden) en daarbij hoesten of moeilijk ademhalen. Het is een virus, geen bacterie dus antibiotica helpen niet. Het is een ziekte dat je lichaam zelf moet overwinnen. Bij ernstige vormen kan een ziekenhuisopname noodzakelijk zijn. Jaarlijks sterven in Nederland 6000 aan de gewone griep, ondanks de vaccinatie campagne, zonder vaccinatie zou dit getal veel hoger zijn. Vooral ouderen en kwetsbaren. Bij Corona zal dit dus aantal veel groter zijn, uit dezelfde groep mensen. We hebben allemaal kwetsbaren in onze familie en vriendenkrijg. Als een ziekenhuisopname niet noodzakelijk is is het vooral belangrijk anderen niet aan te steken en ze goed mogelijk voor jezelf te zorgen, thuis in je eigen omgeving, dat zorgt voor het snelste herstel.

ALS WE ONZE DIERBAREN WILLEN BESCHERMEN MOETEN WE BLIJVEN MET ZIJN ALLEN 1,5 meter AFSTAND HOUDEN.

Dit is waarom : https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=6rqpRq7nkO8#

3. Voorkomen is beter dan genezen:

Wat kan je hier zelf aan doen?

a. Vermijd plaatsen waar veel (zieke) mensen bijeenkomen: wachtkamers, ziekenhuizen, bussen, treinen, cafés, dancings…

b. Houd minimaal 1.5 m (liefst 2m) afstand tussen jezelf en je gesprekspartner, dit kan verspreiding voorkomen. Draag een mondmasker

c. Was regelmatig je handen: sowieso na elk WC bezoek en voor het eten, maar ook gedurende de dag. Goed wassen met water en zeep heeft meer effect dan ontsmettings-alcohol.

d. Hoest en nies in je elleboogplooi, niet in je handen. Zo voorkom je dat je via je hand jezelf of een andere aansteekt.

e. Gebruik papieren zakdoeken en gooi ze meteen weg.

4. Denk je dat je het virus hebt?

U heeft mogelijks het virus als twee dingen voor u kloppen:

U koorts heeft (gemeten en boven de 38 graden Celsius)

EN luchtwegklachten hebt (hoesten of kortademigheid)

Iedereen met luchtwegklachten wordt geadviseerd thuis te blijven. De meeste mensen met het coronavirus herstellen zoals bij een gewone griep.

ALS u bovenstaande klachten heeft KOM NIET naar de huisarts of huisartsenpost maar BEL WEL indien u ernstig ziek bent. De assistente zal u vragen hoe hoog de gemeten koorts was, wat u klachten zijn, hoe lang u ze al heeft, waar u bent geweest, wanneer u daar geweest bent en wanneer u terug gekomen bent en met wie u contact gehad heeft. Deze informatie hebben we nodig om de ernst in te kunnen schatten.

5. Nog vragen?

Er is een goede folder met informatie : https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus/ik-wil-voorkomen-dat-ik-nieuwe-coronavirus-krijg

De website van het RIVM heeft uitgebreide informatie die regelmatig bijgewerkt wordt aan de hand van alle nieuwe informatie. https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Bel 0800 1351, het telefoonnummer van het RIVM